skip to Main Content
received_1277307419292425

Dato: lørdag den 27. november 2021
Tid: 16:00 – 18:00
Venue: I Aarhus et sted
+ livestream på YouTube!

Kom med og oplev når unge fra 12 af landets efterskoler dyster om at at blive den vildeste slam-poet. Vi lover to timer med masser af poesi, masser humor, inspiration og vedkommende tanker fra nutidens unge, når de stiller sig op på scenen og dyster i “Efterskolemesterskabet i Poetry Slam” 2021.

 

Deltagende efterskoler til DM 2021 (opdateres løbende):

received_122904436143682

1. Viby Efterskole
2. Aarhus Efterskole
3. Horne Efterskole
4. Ollerup Efterskole
5. Ryslinge Efterskole
6. Rønde Efterskole
7. Askov Efterskole
8. Eisbjerghus Efterskole
9. Hammerum Efterskole
10. Frijsenborg Efterskole
11. Smededal Efterskole
12.

1: Send en mail til mail@efterskolernespoetryslam.dk og fortæl os, at I gerne vil være med.

2: Book en workshop – find oversigten her på siden.

3: Mød op til DM den 27. november. Der er plads til 1 lærer, 1 slammer og en kontaktgruppe (ca. 8 til 15 personer).

PS: I poetry slams ånd, så skal det være muligt for alle at være med. Derfor er der også en ekstra mulighed, for de efterskoler som ikke har tid i årsplanen til en workshop. Du kan nemlig også komme med til DM, hvis du opnår en finaleplacering i et åbent slam, forudsat at der stadig er pladser ledige til DM.

Der er åbne slams hver måned over hele Danmark, du kan finde et ved at kontakte din lokale poetry slam forening – eller de venues vi også har listet op på vores booking-side. Det er gratis at deltage som slammer – og hvis du så opnår en finaleplads (det vil sige du når til 3. runde.), så har du kvalificeret dig til DM.

Efter showet fortæller du MC hvad du hedder, hvilken efterskole du går på – og at du gerne vil nuppe en plads til DM. MC meddeler det så til os / Kim Linnet.

Der er en kontant præmie på 1.000.- til dig, masser af nudler til hele din kontakt- eller familiegruppe, plus resten af indholdet fra den hemmelige præmiekasse. Derudover kommer dit navn og din efterskoles på en flot pokal, som for evig tid vil stå på din efterskole – og så får du en betalt Danmarksturné rundt til fem af Danmarks poetry slam-scener. Og så masser af respekt, selvfølgelig.

Hvad skal jeg huske som deltagende slammer til DM?

  • Du SKAL møde op på venuet en time før (dvs. kl. 15:00), så du kan være med til opvarmning og lodtrækning.
  • Du skal mindst have tre tekster med – gerne fire (hvis du vinder, så må du nemlig lave et vinder-slam). Og husk tidsgrænsen på 3 minutter og 10 sekunder!
  • Du skal huske at øve dig.
  • Du skal have en trøstepræmie med til præmie-spanden (en Snickers eller et billede du har malet eller en rulle kiks – det finder du ud af :-).
  • Du skal være klar til at møde masser af andre poesi-interesserede mennesker og have en fed dag i Aarhus!

Regler for slammere:

Til efterskolernes DM spiller vi efter good’ol’poetry-slam regler. De er som følger:

1) Der er som altid tre runder. I runde 1 deltager alle 11 efterskoler. Der gives point efter hvert slam. Efter runde 1 er der en kort pause og derefter går de seks slammere med højest point videre til runde 2. Efter de seks slams i runde 2, gives der igen point fra publikum. Point fra runde 2 lægges sammen med point fra runde 1 og derefter går de tre bedste videre. I finalerunden nulstilles point fra runde 1 og 2. Der gives point efter hvert slam – og derefter findes en vinder.

2) Man skal selv have skrevet sin tekst eller have ejerskab til sit værk, men det er tilladt at citere og referere i begrænset omfang. Man må optræde med poesi og prosa og al mulig andet, og man må tale, råbe, synge, rappe, improvisere, danse eller stå med ryggen til.

3) Må man bruge rekvisitter? Nej. Må man bruge instrumenter? Nej. Må man bruge udklædning? Nej. Må man være nøgen? Nej. Må man være skidegod? Ja.

4) Man har maksimalt 3 minutter og 10 sekunder til rådighed, og tiden begynder idet man kommunikerer med publikum, hvad enten det sker verbalt eller non-verbalt. At indstille mikrofonstativet tæller ikke som kommunikation, medmindre denne indstillingsmanøvre har karakter af dramatisk performance.

Regler for dommere:
1) Der udvælges 5 dommere eller dommerpar blandt publikum, hvor det er et krav at ingen af dommerne kender de optrædende poetry slammere personligt. Dommerne giver point mellem 0,0 og 10,0, hvor 0,0 er det laveste og 10,0 det højeste – den laveste og højeste karakter falder bort, således at den samlede pointscore består af de tre midterste karakterer og maksimalt kan være 30,0 i hver runde.

2) Såfremt en poetry slammer går over tid fratrækkes den samlede score 0,5 strafpoint pr. påbegyndt 10 sekunder.

3) Eventuelle tidsoverskridelser og overholdelse af øvrige regler påses af slammets konferencier, kaldet MC’en.

4.) Der afholdes to indledende runder og en finale. De seks poetry slammere, som har højest point fra første runde, går videre til anden runde og i finalen mødes de tre, som sammenlagt har højest point fra både første og anden runde.

5.) I selve finalen nulstilles pointene. Efter hvert slam afgives der point fra dommere. Den poetry slammer, som får højest point i finalen, vinder, men ved inderst inde, at “the points are not the point – the point is poetry”.

Inden første runde går i gang afholdes et prøve-slam, således at dommerne kan prøve at give point. Prøve-slammet udføres af MC’en eller en anden poetry slammer, som ikke deltager i selve konkurrencen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
om slam 3
12272099516_95e321948d_h

Og husk – selvom “Efterskolernes mesterskab i Poetry Slam” er en konkurrence, så har vi et motto:

– Allan Wolf, 1994

Back To Top