Skip to content
IMG_20200924_140257
emil
IMG_20200925_085127

En øreåbner til sproget

Poetry Slam er et hit i de ældste klasser. Alle kan være med – og både de optrædende elever og de andre elever som publikum er aktivt deltagende. Alle får afprøvet sider af sig selv, som de ikke er vant til – og får sat ord på de ting som kan fylde i et ungdomsliv. Her er  plads til alt fra besværligheder i kærlighedslivet, det at skulle være noget for andre, spiselyst og ulyst, klimakamp, når skærmen er din bedste ven, flydende seksualitet og meget, meget mere. De unge er eftertænksomme, modige og velformulerede, når de får det rum og de rammer som Poetry Slam som form giver dem.

Efter at have været igennem en Poetry Slam Workshop, så vil de fleste have fået en mere legende tilgang til sproget, de vil have forbedret deres oratoriske evner og de vil få et nyt blik for hvad det er der konstituerer den mundtlige litteraturs genrer.

Jeg har læst rigeligt – jeg vil booke

Poetry slam og skriveøvelser

I vores workshop kommer vi både med dybsindige og gakkede poetry slam eksempler på hvad genren kan, vi deler ud af vores staldtips – både dem til indhold, men også dem til fremførsel – og vi har remedierne med, så vi samme dag kører et fuldt Poetry Slam med alle deltagere. Skriveøvelserne undervejs fokuserer på lydlighed og de korte formater, så vi kommer hurtigt i gang.

Hvad skal vi bruge?
Alle workshops kan tilrettelægges efter jeres behov, men for at give eleverne tid nok til både at opleve poetry slam, selv skrive slam og så opføre et live slam-show, så er det bedst med tre moduler, måske endda lidt mere.

Første og sidste modul: en fælles samlingssal
I dagens første modul, så er vi samlet og oplever et Poetry Slam show. Så her skal være plads til alle. Husk at aftale med jeres undervisende slammere, om eleverne skal have skriveredskaber med og papir – det kan nemlig også køre fint, bare med mundlige og kropslige øvelser.

Det midterste modul: klasselokale + lærer til hvert hold
I det midterste modul, skrivemodulet, så skal hvert hold eller klasse bruge et lokale, og vi ser helst at der også er tilknyttet en lærer til hvert hold i skrivefasen – vi kommer selvfølgelig også rundt og hjælper. Hver elev skal desuden have noget at skrive med og på – og vi anbefaler en computer.

En kortere showcase er også mulig
Hvis ikke I har tid til at afsætte en hel dag, så kan I sikkert også få en enkelt poetry slammer til at køre en almindelig morgensamling (showcase) på 45 minutter, det styrer i 🙂

Denne hjemmeside er støttet af efterskoleforeningen og skabt i et samarbejde mellem

Eleverne og lærerne udtaler:

Kontakt:

Du kan komme i kontakt med os via mail@efterskolernespoetryslam.dk hvis du har spørgsmål til projektet eller selve DM.

Styregruppe:

Formand:

Kim Linnet
Ollerup Efterskole
kl@ollemus.dk
Tlf: 60 62 44 27

Øvrige medlemmer:

Tobias Dalager, HAPS!
Jesper Kirkegaard, DOKK1
Emil Nygaard, PSFyn.dk

Vindere af DM i Poetry Slam for Efterskoler:

2023: Margrethe Skadborg Hansen fra Smededal Efterskole
2022: Marie Welin Pilgaard fra Ollerup Efterskole
2021: Vigga Rohweder fra Langelands Efterskole
2020: David Philipson fra Ollerup Efterskole

Medvirkende Poetry Slammere på hjemmesiden:

David Rousing
Emil Nygaard
Emilia Haubro Hvam
Frank Langmack
Jacob Hallgren
Kim Linnet
Kristian Lange
Kristina Victoria Madsen
Kaare Olsen
Marie Lundberg
Mark Jensen-Skovgaard
Martin Anker Jensen
Mathilda Printzlau-Paulsen
Michael Dyst
Pippaluk Kevser
Rasmus Banke
Titken Toft
Tobias Dalager

Copyright / billeder:

Alle billeder på siden er copyright Kim Linnet og følgende fra Unsplash:

Eaters Collective, Pro Church Media, Mari Lezhava, Kazuky Akayashi, Creatv Eight, Amaury Gutierrez, GoodEats YQR, Fey Marin, Immo Wegmann, Giulia May, Elias Castillo, Noah Black, Aarón Blanco Tejedor, Ian Dooley, Priscilla Du Preez, Specna Arms, Kelly Sikkema, Vince Fleming, Bianca Berg, Yerling Villalobos, Niu Niu, Austin Pacheco,
Dainis Graveris, Jens Holm, Freestocks, Marina Shatskih, Monika Grabkowska, Сергей Орловский, Chuttersnap, Alex Hockett, Ehimetalor Unuabona, Brett Jordan, Septian Simon, Maksym Potapenko, Bruno Kelzer, Matt Botsford

Back To Top