skip to Main Content

WordShops i Poetry Slam tilbydes af mange forskellige slammere og foreninger i Danmark. Nedenstående er en “klassisk” opbygning af en heldags-wordshop med to besøgende slammere. Har I lyst til at stykke det sammen på en anden måde, så kan det sagtens kan lade sig gøre :-)

Første modul – Poetry Slam!

Showcase med Poetry Slam, hvor dagens to slammere battler mod hinanden gennem tre runder – og publikum stemmer. Dette krydres med historier og anekdoter om historien bag genren, genredefinerende træk og livet som aktiv SpokenWord kunstner. Desuden tilføjes flere mundtlige og skriftlige aktiviteter, hvor eleverne skal søge at forstærke deres performative udtryk.

Hvis det er et ønske fra skolens side, så kan den første del tematiseres i samarbejde med jer – og vi kan også tage udgangspunkt i nogle tekster fra danske forfattere, som I kan bruge efter workshoppen.

Andet modul – Skriv dit første slam

Skriveworkshop med aktiv coaching. Eleverne guides igennem to timers fællesskrivning, hvor hver elev prøver at skrive en tekst. Dagens undervisere hjælper og inspirerer eleverne, med hjælp fra andre lærere på stedet. Vi hjælper hver elev med udgangspunkt i elevens egen ønsker og udkast til tekst. I slutningen af skrivetiden, prøver vi at finde tre elever fra hvert hold eller klasse, som har lyst til at slamme i dagens afsluttende Poetry Slam-show. Her kan det være et godt afbræk i hverdagen, hvis man inddeler elevflokken i nye hold; fek.s drenge mod piger, de lave mod de høje eller andre interessante inddelinger.

Tredje modul – Elevernes Poetry Slam Show!

Her starter I med at høre hinanden ude i klasserne (vi har lidt forskellige tips til hvordan I kan gøre det) og derefter mødes alle igen til et stort, fælles Poetry Slam Show! Her styrer dagens to slammere slagets gang og gør deres bedste for at være medlevende værter på scenen. Vi introducerer for klappesystemer, laver publikumsopvarmning og sørger i det hele taget for at alle, både de optrædende og dem som ser på, får en god oplevelse.

Her er der høj stemning, godt humør og masser af spritnye ord og vild lyrik fra skolens elever. Hvis eleverne er cool med det, så kan I også optage bidder af showet og dele nogle af højdepunkterne i en lille film, som eleverne så kan bruge senere til at mindes “den der dag hvor Kasper sagde som en mejetærsker og Emma talte om sine forældre.”. Det var vildt :-)

Back To Top