Skip to content

...lidt om performance

Når er klar med din tekst, så skal du til at tænke over, hvordan den skal fremføres. Hvad kan man gøre for at få teksten til at leve på scenen? Denne kategori mod, men den er vigtig, så din tekst bliver til Poetry Slam og ikke bare oplæsning. Det er dog stadig tekstens "væsen", som afgør hvor meget performance der er brug for. Men hvis teksten lægger op til dans, så fyr den af!

#stemmen

Stemmen og munden er et vildt instrument. Den kan synge, hviske, råbe, brumme, stønne, tale indladende, talt komisk. Den kan være jysk, svensk, lyde dum og lyde krævende. Den kan lyde gammel og vis, den kan beatboxe, pifte og fløjte.

Det kræver lidt mod at bruge stemmen til andet end bare at tale som man plejer, men i et Poetry Slam er det næste et krav at gøre det. Vi HAR hørt hvordan folk taler, nu vil vi gerne høre hvad stemmen ellers kan.

Så læs din tekst højt flere gange og prøv at se om der er steder som kunne blive stærkere af, at du bruger stemmen på en anden måde.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #stemmen:

#pausen

En pause kan sige 1000 ord. Den velvalgte pause får publikum til at sidde helt yderst på stolen, fordi venter på hvad du nu vil sige. Pausen kan også bruges til som et humoristisk virkemiddel, hvis du vælger at sige noget uventet efter pausen.

Du skal derfor ikke være pausen – og heller ikke være bange for at gøre den lidt længere end hvad man ellers ville gøre. Pausen giver plads til eftertanken og gætterierne, den levner plads til at publikums egen forestillingsevne pludselig får en plads i det som foregår oppe på scenen.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #pasuen:

Denne hjemmeside er støttet af efterskoleforeningen og skabt i et samarbejde mellem

Eleverne og lærerne udtaler:

Kontakt:

Du kan komme i kontakt med os via mail@efterskolernespoetryslam.dk hvis du har spørgsmål til projektet eller selve DM.

Styregruppe:

Formand:

Kim Linnet
Ollerup Efterskole
kl@ollemus.dk
Tlf: 60 62 44 27

Øvrige medlemmer:

Tobias Dalager, HAPS!
Jesper Kirkegaard, DOKK1
Emil Nygaard, PSFyn.dk

Vindere af DM i Poetry Slam for Efterskoler:

2023: Margrethe Skadborg Hansen fra Smededal Efterskole
2022: Marie Welin Pilgaard fra Ollerup Efterskole
2021: Vigga Rohweder fra Langelands Efterskole
2020: David Philipson fra Ollerup Efterskole

Medvirkende Poetry Slammere på hjemmesiden:

David Rousing
Emil Nygaard
Emilia Haubro Hvam
Frank Langmack
Jacob Hallgren
Kim Linnet
Kristian Lange
Kristina Victoria Madsen
Kaare Olsen
Marie Lundberg
Mark Jensen-Skovgaard
Martin Anker Jensen
Mathilda Printzlau-Paulsen
Michael Dyst
Pippaluk Kevser
Rasmus Banke
Titken Toft
Tobias Dalager

Copyright / billeder:

Alle billeder på siden er copyright Kim Linnet og følgende fra Unsplash:

Eaters Collective, Pro Church Media, Mari Lezhava, Kazuky Akayashi, Creatv Eight, Amaury Gutierrez, GoodEats YQR, Fey Marin, Immo Wegmann, Giulia May, Elias Castillo, Noah Black, Aarón Blanco Tejedor, Ian Dooley, Priscilla Du Preez, Specna Arms, Kelly Sikkema, Vince Fleming, Bianca Berg, Yerling Villalobos, Niu Niu, Austin Pacheco,
Dainis Graveris, Jens Holm, Freestocks, Marina Shatskih, Monika Grabkowska, Сергей Орловский, Chuttersnap, Alex Hockett, Ehimetalor Unuabona, Brett Jordan, Septian Simon, Maksym Potapenko, Bruno Kelzer, Matt Botsford

Back To Top