skip to Main Content

...lidt om performance

Når er klar med din tekst, så skal du til at tænke over, hvordan den skal fremføres. Hvad kan man gøre for at få teksten til at leve på scenen? Denne kategori mod, men den er vigtig, så din tekst bliver til Poetry Slam og ikke bare oplæsning. Det er dog stadig tekstens "væsen", som afgør hvor meget performance der er brug for. Men hvis teksten lægger op til dans, så fyr den af!

#stemmen

Stemmen og munden er et vildt instrument. Den kan synge, hviske, råbe, brumme, stønne, tale indladende, talt komisk. Den kan være jysk, svensk, lyde dum og lyde krævende. Den kan lyde gammel og vis, den kan beatboxe, pifte og fløjte.

Det kræver lidt mod at bruge stemmen til andet end bare at tale som man plejer, men i et Poetry Slam er det næste et krav at gøre det. Vi HAR hørt hvordan folk taler, nu vil vi gerne høre hvad stemmen ellers kan.

Så læs din tekst højt flere gange og prøv at se om der er steder som kunne blive stærkere af, at du bruger stemmen på en anden måde.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #stemmen:

#pausen

En pause kan sige 1000 ord. Den velvalgte pause får publikum til at sidde helt yderst på stolen, fordi venter på hvad du nu vil sige. Pausen kan også bruges til som et humoristisk virkemiddel, hvis du vælger at sige noget uventet efter pausen.

Du skal derfor ikke være pausen – og heller ikke være bange for at gøre den lidt længere end hvad man ellers ville gøre. Pausen giver plads til eftertanken og gætterierne, den levner plads til at publikums egen forestillingsevne pludselig får en plads i det som foregår oppe på scenen.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #pasuen:

Back To Top