skip to Main Content

I Danmark er der ikke en tradition for at lave team-slams, men i Poetry Slammets hjemland, USA, er det en stor del af Poetry Slam. Her dyster de forskellige highschools i digter-hold mod hinanden, og det er ofte en opvisning i både rytme, kropslighed, lyd og præcision – ret sejt. Så man kan godt være flere om at skrive en tekst, hvis man gør det fordi man vil udnytte det at man har flere stemmer / roller / synspunkter.

Se eksempler herunder:

When love arrives

To personer

En god duet, som tager udgangspunkt i kærlighedens køn – læg mærke til hvad deres unisone tekststykker gør:

Womanhood Hotline

To personer

En duet der igen tager udgangspunkt i det kønnede udtryk, men læg mærke til kropssprog og til de roller de spiller. Og så er der “smæk for skillingen” – her er direkte holdninger, noget af det som Spoken Word er oplagt til.

Simon says

To personer

En duet i høj grad tager publikum med på scenen. En ret fantastisk greb som både skaber gentagelser, bruger publikum og en kendt børnelag.

Strike out

Fire personer

Læg mærke til opstillingen – de to af slammerne bruges som indre stemmer / tanker.

Rosa Parks

Fire personer

Roterende opstilling – med ret stærke kropslige udtryk. Og med udgangspunkt i en del af den amerikanske historie, som vi ikke må glemme.

Soldiers marching

Fire personer

Udgangspunkt i sang, med flere roller, unisone stykker og kropssprog – og en klar kritik af krigen og dens omkostninger for mennesker.

Touchscreen

Engelsk

Et fantastisk slam, som kan ses flere gange. Teksten er fyldt med referencer, kropssprog, sproglege og fede rim. En klassiker indenfor genren.

Knock Knock

Engelsk

Igennem livet kommer vi til at miste kontakten til nogen vi holder af. Her gælder det en far, som kommer i fængsel. Et stærkt slam, som i høj grad udnytter crescendo og talemåder – og et vigtigt budskab. Virkelig godt.

Smile

Engelsk

Et slam bygget op omkring pauser og forventninger – og som i sit budskab også rører ved det usagte; det vi måske ikke ved om andre. Et slam hvor form og indhold stemmer godt overens.

Reckoning Text

Tysk

Et stærkt slam som bygger på en popsang, som har mindet Julia (slammeren) om det liv man burde leve – for en dag så bliver man gammel. Altså noget som vi alle kender til.

Ich packe meinen Koffer

Tysk

Mens amerikanerne bruger milliarder på julegaver hvert år, så er der børn der må pakke deres kuffert. Den økonomiske ulighed i verden ligger til grund for dette slam, som i den grad stiller skarpt på vores forskellige liv.

Der strebertext

Tysk

Her er det en tekst som stiller skarpt på slammeren selv – den indre nørd, og de nørder der er lige rundt om hende.

Back To Top