Skip to content

...lidt om form

Når du er kommet igang med din tekst og har fundet et emne eller en historie du vil fortælle, så kan du begynde at overveje hvilken form den skal have. Her er det vigtigste at du er legesyg. Prøv noget nyt med sproget, også selvom det lyder helt anderledes end det du plejer. Poetry Slam er en legeplads - udnyt det!

#gentagelser

Gentagelser er næsten altid godt. Og ikke bare som gentagelser af det enkelte ord, men også gentagelser i form af afsnit, starten af sætninger eller strukturen i et stykke af teksten.

Gentagelser skaber rytme og genkendelighed i teksten, noget som både lyder godt i mikrofonen og noget som får publikum til at følge med. Gentagelser gør det også nemt at komme igang, da de kan hjælpe med at skabe en ramme, som du så kan fylde ud med variationer.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #gentagelser:

#rytme

Sproglig rytme kender du nok mest fra Rap og Hip Hop – og i Poetry Slam må du også gerne rappe. Men rytme skal her forståes lidt bredere; i et Poetry Slam handler det om et godt flow. Og for at skabe et godt flow, så er det vigtigt at man læser sin tekst højt flere gange, for at høre om der er ord som skal have færre stavelser, stå et andet sted eller helt skiftes ud.

For at få et godt flow, så skal man være klar til at sprognørde den lidt; det vil sige prøve at tælle stavelser, f.eks. kan otte ord med én stavelse siges dobbelt så hurtigt i én takt, som fire ord med to stavelser. Og så handler det også om rim og have tålmodigheden til lige at finde det fede ord.

Og ligesom rim, så er ord også en del af musikkens sprog – når du har et flow eller en rytme i dit slam, så er det tydeligt at du har skrevet din tekst til mikrofonen – og det sætter publikum pris på.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #rytme:

Denne hjemmeside er støttet af efterskoleforeningen og skabt i et samarbejde mellem

Eleverne og lærerne udtaler:

Kontakt:

Du kan komme i kontakt med os via mail@efterskolernespoetryslam.dk hvis du har spørgsmål til projektet eller selve DM.

Styregruppe:

Formand:

Kim Linnet
Ollerup Efterskole
kl@ollemus.dk
Tlf: 60 62 44 27

Øvrige medlemmer:

Tobias Dalager, HAPS!
Jesper Kirkegaard, DOKK1
Emil Nygaard, PSFyn.dk

Vindere af DM i Poetry Slam for Efterskoler:

2023: Margrethe Skadborg Hansen fra Smededal Efterskole
2022: Marie Welin Pilgaard fra Ollerup Efterskole
2021: Vigga Rohweder fra Langelands Efterskole
2020: David Philipson fra Ollerup Efterskole

Medvirkende Poetry Slammere på hjemmesiden:

David Rousing
Emil Nygaard
Emilia Haubro Hvam
Frank Langmack
Jacob Hallgren
Kim Linnet
Kristian Lange
Kristina Victoria Madsen
Kaare Olsen
Marie Lundberg
Mark Jensen-Skovgaard
Martin Anker Jensen
Mathilda Printzlau-Paulsen
Michael Dyst
Pippaluk Kevser
Rasmus Banke
Titken Toft
Tobias Dalager

Copyright / billeder:

Alle billeder på siden er copyright Kim Linnet og følgende fra Unsplash:

Eaters Collective, Pro Church Media, Mari Lezhava, Kazuky Akayashi, Creatv Eight, Amaury Gutierrez, GoodEats YQR, Fey Marin, Immo Wegmann, Giulia May, Elias Castillo, Noah Black, Aarón Blanco Tejedor, Ian Dooley, Priscilla Du Preez, Specna Arms, Kelly Sikkema, Vince Fleming, Bianca Berg, Yerling Villalobos, Niu Niu, Austin Pacheco,
Dainis Graveris, Jens Holm, Freestocks, Marina Shatskih, Monika Grabkowska, Сергей Орловский, Chuttersnap, Alex Hockett, Ehimetalor Unuabona, Brett Jordan, Septian Simon, Maksym Potapenko, Bruno Kelzer, Matt Botsford

Back To Top