skip to Main Content

...lidt om form

Når du er kommet igang med din tekst og har fundet et emne eller en historie du vil fortælle, så kan du begynde at overveje hvilken form den skal have. Her er det vigtigste at du er legesyg. Prøv noget nyt med sproget, også selvom det lyder helt anderledes end det du plejer. Poetry Slam er en legeplads - udnyt det!

#tid

Tid kan virke som et abstrakt begreb, men tiden kan skabe en ramme som man kan skrive ud fra.

  • Hvordan ville jeg ønske det var i morgen?
  • Hvad gjorde vi i går, som vi er glade for i dag?
  • Tiden er en snegl – og tiden er en leopard. Hvorfor?
  • Hvis tiden kunne gå baglæns, hvad så?
  • Hvis tiden kunne sættes i stå, hvad så?

Tiden kan både tælles i sekunder og år og på den måde kan man lave et slam som kan udforske det lille øjeblik – eller det helt lange liv.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #tid:

#nutiden

Mens denne tekst bliver skrevet, er Danmark lukket ned på grund af Corona. Det er der allerede lavet en del slams om på Facebook. For mange år siden handlede det meget om udlændingepolitik og Pia Kærsgaard, sidste år handlede det meget om Klima og hvert 4. år handler det meget om et folketingsvalg.

Nutiden er en evig inspiration – og det behøver ikke altid være på den nationale eller internationale scene. Det kan også være den nære nutid. Hvad skal vi på skolen? Hvad skal jeg efter sommerferien? Juleslams og nytårsslams og næsten også faste traditioner, så gå på jagt i din kalender og se om ikke den gemmer lidt inspiration.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #nutiden:

Back To Top