skip to Main Content

...lidt om form

Når du er kommet igang med din tekst og har fundet et emne eller en historie du vil fortælle, så kan du begynde at overveje hvilken form den skal have. Her er det vigtigste at du er legesyg. Prøv noget nyt med sproget, også selvom det lyder helt anderledes end det du plejer. Poetry Slam er en legeplads - udnyt det!

#stereotyper

Den jyske bonderøv. Den københavnske smart-ass. Den hysteriske kvinde. Den dovne mand. Den glatte fitness-tosse. Den frelste veganer. Den nedladende klimaaktivist. Vi kender dem allesammen. I et slam kan du påtage dig rollen som en af de personer du ville ønske du var – eller som du virkelig hader.

Lad dem få liv ved at lade dem handle og tale på en måde som understreger deres personlighed. Beskriv deres tøj. Tal som dem. I et Poetry Slam har du muligheden for at give dem liv – og lade dem opføre sig på en måde som netop får din pointe eller holdning igennem.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #stereotyper:

#kendte

Kendte mennesker er velkomne i Poetry Slams. Og på den danske slamscene har vi haft besøg af både Dronningen, Nik & Jay, Rasmus Seebach med flere. Noget af det man kan med kendte, det er at man kan bruge de ting de siger, eller sample fra de sange som de har udgivet. F.eks. har Lasse Nyholm lavet en hel tekst hvor han bruger sangtekster fra Nik & Jay som replikker i en samtale med en elevatorreparatør.

På den måde for man lavet en naturlig ramme for sit slam – og man får givet det genkendelighed, hvilket altid er god i et slam.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #kendte:

Back To Top