Skip to content

...lidt om indhold og emner

I forhold til indhold og emne, så er det vigtigste, at du fortæller fra netop dit bjerg. Brug dine holdninger og dine følelser, fortæl om knallerten eller kærligheden, om pizzaer eller politikere - men gør det på din måde. Der er ingen grænser - og dermed heller ikke noget som er forkert; og dog. I Poetry Slam siger vi nej tak til Hate Speech - men derudover, så kan du bare give den los. Vi glæder os til at høre din historie.

Døden

Vi kommer alle til at miste nogen, før eller siden. Og derfor er døden noget som alle kender til – det er bare ikke noget vi i Danmark er så vant til at tale om. Men selvom døden kan virke skræmmende og virke så absolut, så kan døden også være en anledning til at sige tak for det der var, det man nåede.

Sangerne “Nik & Jay” har gjort det samme i sangen “En dag tilbage” og netop den tanke, som ligger i tråd med den filosofiske retning “Stoicisme”, går ud på at livet er kun værd at leve, fordi vi ikke lever evigt.

Døden kan være et svært og personligt emne at skrive om, og man skal derfor gøre sig klart om man har lyst til at dele sin tekst med andre – for hvis man ikke har det, så er man ikke igang med at skrive et Poetry Slam. Men selvom man tror man er igang med at skrive en personlig tekst, så kan man blive overrasket over hvor mange i publikum, som også har haft døden inde på livet.

Livet

Livet kan næsten minde om emnet “kærligheden”, forskellen ligger måske bare i at kærligheden ofte er orienteret mod en to-somhed, mens livet kan være den enkeltes eventyr.

Livet er underfundigt, hårdt, skørt, meningsløst, crazy, sjovt, ildelugtende, dansende, fjollet, varmt, alt for lang og alt for kort. Et slam om livet kan være en perlerække af små glimt fra de øjeblikke hvor livet viste sig fra sin bedste, eller værste side. Livet kan være en fortælling fra fødsel til død, eller fra drukturen starter til man kaster op i en spand. Livet kan være en rejse til alverdens lande i fantasien og livet kan være en aften på sofaen med Netflix og popcorn.

Det er et stort emne at tage fat på, men for publikum er det altid interessant at få et indblik i netop dét liv, som du går og lever.

Denne hjemmeside er støttet af efterskoleforeningen og skabt i et samarbejde mellem

Eleverne og lærerne udtaler:

Kontakt:

Du kan komme i kontakt med os via mail@efterskolernespoetryslam.dk hvis du har spørgsmål til projektet eller selve DM.

Styregruppe:

Formand:

Kim Linnet
Ollerup Efterskole
kl@ollemus.dk
Tlf: 60 62 44 27

Øvrige medlemmer:

Tobias Dalager, HAPS!
Jesper Kirkegaard, DOKK1
Emil Nygaard, PSFyn.dk

Vindere af DM i Poetry Slam for Efterskoler:

2023: Margrethe Skadborg Hansen fra Smededal Efterskole
2022: Marie Welin Pilgaard fra Ollerup Efterskole
2021: Vigga Rohweder fra Langelands Efterskole
2020: David Philipson fra Ollerup Efterskole

Medvirkende Poetry Slammere på hjemmesiden:

David Rousing
Emil Nygaard
Emilia Haubro Hvam
Frank Langmack
Jacob Hallgren
Kim Linnet
Kristian Lange
Kristina Victoria Madsen
Kaare Olsen
Marie Lundberg
Mark Jensen-Skovgaard
Martin Anker Jensen
Mathilda Printzlau-Paulsen
Michael Dyst
Pippaluk Kevser
Rasmus Banke
Titken Toft
Tobias Dalager

Copyright / billeder:

Alle billeder på siden er copyright Kim Linnet og følgende fra Unsplash:

Eaters Collective, Pro Church Media, Mari Lezhava, Kazuky Akayashi, Creatv Eight, Amaury Gutierrez, GoodEats YQR, Fey Marin, Immo Wegmann, Giulia May, Elias Castillo, Noah Black, Aarón Blanco Tejedor, Ian Dooley, Priscilla Du Preez, Specna Arms, Kelly Sikkema, Vince Fleming, Bianca Berg, Yerling Villalobos, Niu Niu, Austin Pacheco,
Dainis Graveris, Jens Holm, Freestocks, Marina Shatskih, Monika Grabkowska, Сергей Орловский, Chuttersnap, Alex Hockett, Ehimetalor Unuabona, Brett Jordan, Septian Simon, Maksym Potapenko, Bruno Kelzer, Matt Botsford

Back To Top