skip to Main Content

...lidt om indhold og emner

I forhold til indhold og emne, så er det vigtigste, at du fortæller fra netop dit bjerg. Brug dine holdninger og dine følelser, fortæl om knallerten eller kærligheden, om pizzaer eller politikere - men gør det på din måde. Der er ingen grænser - og dermed heller ikke noget som er forkert; og dog. I Poetry Slam siger vi nej tak til Hate Speech - men derudover, så kan du bare give den los. Vi glæder os til at høre din historie.

Sprogleg

Et kendetegn ved Poetry Slam er at det også er en legeplads for sproget og alle de lyde, rim og underlige ord som findes. Ordet “Kranionsakralterapeut” kan godt lyde rytmisk og som en hel takt på et trommesæt. De to relativt spiselige ting “Bløøøøøde løg” og “Røget Ørred” lyder også lidt, hvad kan man sige, specielt.

Hvis man leger med sproget, så er det helt okay hvis selve indholdet i slammet ikke får en fremtrædende plads; det er selvfølgelig sejt hvis man kan begge dele – men nogen gange kan et benhårdt fokus på form over indhold også være enormt spændende at kaste sig ud.

Hvis man har lyst til at nørde videre i den retning, så prøv at Google at “Oulipo” – men så er der altså også dømt nørdalarm, vi taler om franske digtere og matematikere fra 1960’erne.

Eksperimenter

En klassisk metode til at arbejde og skabe noget kreativt, det er at opsætte benspænd for sig. Man kan lave benspænd som:

 • Jeg vil slutte hver sætning med ordet “Like!”
 • Jeg vil skrive et slam som om jeg var en læbepomade / min fars knallert / et klaver / en blokfløjte.
 • Jeg vil skrive sætninger oms kan læses både forfra og bagfra:
  “Narkomanerne vælger livet fremfor døden”
  “Opdager du det som intet er”
 • Jeg vil skrive ud fra tiden:
  I går der…
  I går der…
  I går der…
  I dag der
  I dag der…
  I morgen der…

Eksperimenter kan netop være alt. Og det kan også være sang, rap, dans. Det kan være at bede publikum om et ord og så bruge det. Kun fantasisen og din egen indre dommer (som vi håber du har fyret) sætter grænsen.

Back To Top