skip to Main Content

...lidt om indhold og emner

I forhold til indhold og emne, så er det vigtigste, at du fortæller fra netop dit bjerg. Brug dine holdninger og dine følelser, fortæl om knallerten eller kærligheden, om pizzaer eller politikere - men gør det på din måde. Der er ingen grænser - og dermed heller ikke noget som er forkert; og dog. I Poetry Slam siger vi nej tak til Hate Speech - men derudover, så kan du bare give den los. Vi glæder os til at høre din historie.

Holdninger

En holdning er en mere afdæmpet udgave af kritikken – og den kan også være mere personlig. Jeg kan f.eks have en holdning til at folk som putter ananas på deres pizza, de er idioter. Ananas på pizza er jo som at spise kogende vand. Man kan også have en holdning til ekskærester, til politikere eller til deltagere i TV-Programmer.

At skrive et slam ud fra en holdning er oftest en ret sjov øvelse, både for en selv, men også for publikum. For endelig kommer man ud med det som man går og syder lidt over – og publikum synes det er fedt, at der endelig er en der siger det.

En holdning kan også nemt forklædes som en parodi, hvor man netop lader som om man er Rasmus Paludan eller en frelst veganer, og så bare giver den gas med overdrivelserne.

Men husk: i Poetry Slam er Hate-Speech forbudt. Det må ikke blive nedladende og personligt – og her er grænsen mellem hate speech og  parodi/satire hårfin. Men du kan godt.

Kritik

Både i Danmark, men særligt i USA, så er samfundskritikken ofte baggrund for indholdet i Poetry Slams. Og det er der måske en grund til. For hvis du gerne vil have lave noget om, have ændret på systemet eller kritisere magthaverne, je, så skriver teksten næsten sig selv.

En kritik behøver ikke altid være politisk motoveret. Der er også mange slammere som kritiserer overforbrug og overbefolkning. Det kan også være en kritik af medierne eller hvordan vi opfører os online.

En kritik kan godt stå alene og uimodsagt, men man kan også overveje om man selv skal komme med et bud på en løsning eller en opfordring til forandring, sp man på den måde også opdrager publikum – eller får dem til at give høre point hvis man er enig 🙂

Back To Top