Skip to content

...lidt om indhold og emner

I forhold til indhold og emne, så er det vigtigste, at du fortæller fra netop dit bjerg. Brug dine holdninger og dine følelser, fortæl om knallerten eller kærligheden, om pizzaer eller politikere - men gør det på din måde. Der er ingen grænser - og dermed heller ikke noget som er forkert; og dog. I Poetry Slam siger vi nej tak til Hate Speech - men derudover, så kan du bare give den los. Vi glæder os til at høre din historie.

Holdninger

En holdning er en mere afdæmpet udgave af kritikken – og den kan også være mere personlig. Jeg kan f.eks have en holdning til at folk som putter ananas på deres pizza, de er idioter. Ananas på pizza er jo som at spise kogende vand. Man kan også have en holdning til ekskærester, til politikere eller til deltagere i TV-Programmer.

At skrive et slam ud fra en holdning er oftest en ret sjov øvelse, både for en selv, men også for publikum. For endelig kommer man ud med det som man går og syder lidt over – og publikum synes det er fedt, at der endelig er en der siger det.

En holdning kan også nemt forklædes som en parodi, hvor man netop lader som om man er Rasmus Paludan eller en frelst veganer, og så bare giver den gas med overdrivelserne.

Men husk: i Poetry Slam er Hate-Speech forbudt. Det må ikke blive nedladende og personligt – og her er grænsen mellem hate speech og  parodi/satire hårfin. Men du kan godt.

Kritik

Både i Danmark, men særligt i USA, så er samfundskritikken ofte baggrund for indholdet i Poetry Slams. Og det er der måske en grund til. For hvis du gerne vil have lave noget om, have ændret på systemet eller kritisere magthaverne, je, så skriver teksten næsten sig selv.

En kritik behøver ikke altid være politisk motoveret. Der er også mange slammere som kritiserer overforbrug og overbefolkning. Det kan også være en kritik af medierne eller hvordan vi opfører os online.

En kritik kan godt stå alene og uimodsagt, men man kan også overveje om man selv skal komme med et bud på en løsning eller en opfordring til forandring, sp man på den måde også opdrager publikum – eller får dem til at give høre point hvis man er enig 🙂

Denne hjemmeside er støttet af efterskoleforeningen og skabt i et samarbejde mellem

Eleverne og lærerne udtaler:

Kontakt:

Du kan komme i kontakt med os via mail@efterskolernespoetryslam.dk hvis du har spørgsmål til projektet eller selve DM.

Styregruppe:

Formand:

Kim Linnet
Ollerup Efterskole
kl@ollemus.dk
Tlf: 60 62 44 27

Øvrige medlemmer:

Tobias Dalager, HAPS!
Jesper Kirkegaard, DOKK1
Emil Nygaard, PSFyn.dk

Vindere af DM i Poetry Slam for Efterskoler:

2023: Margrethe Skadborg Hansen fra Smededal Efterskole
2022: Marie Welin Pilgaard fra Ollerup Efterskole
2021: Vigga Rohweder fra Langelands Efterskole
2020: David Philipson fra Ollerup Efterskole

Medvirkende Poetry Slammere på hjemmesiden:

David Rousing
Emil Nygaard
Emilia Haubro Hvam
Frank Langmack
Jacob Hallgren
Kim Linnet
Kristian Lange
Kristina Victoria Madsen
Kaare Olsen
Marie Lundberg
Mark Jensen-Skovgaard
Martin Anker Jensen
Mathilda Printzlau-Paulsen
Michael Dyst
Pippaluk Kevser
Rasmus Banke
Titken Toft
Tobias Dalager

Copyright / billeder:

Alle billeder på siden er copyright Kim Linnet og følgende fra Unsplash:

Eaters Collective, Pro Church Media, Mari Lezhava, Kazuky Akayashi, Creatv Eight, Amaury Gutierrez, GoodEats YQR, Fey Marin, Immo Wegmann, Giulia May, Elias Castillo, Noah Black, Aarón Blanco Tejedor, Ian Dooley, Priscilla Du Preez, Specna Arms, Kelly Sikkema, Vince Fleming, Bianca Berg, Yerling Villalobos, Niu Niu, Austin Pacheco,
Dainis Graveris, Jens Holm, Freestocks, Marina Shatskih, Monika Grabkowska, Сергей Орловский, Chuttersnap, Alex Hockett, Ehimetalor Unuabona, Brett Jordan, Septian Simon, Maksym Potapenko, Bruno Kelzer, Matt Botsford

Back To Top