skip to Main Content

...lidt om form

Når du er kommet igang med din tekst og har fundet et emne eller en historie du vil fortælle, så kan du begynde at overveje hvilken form den skal have. Her er det vigtigste at du er legesyg. Prøv noget nyt med sproget, også selvom det lyder helt anderledes end det du plejer. Poetry Slam er en legeplads - udnyt det!

#sløjfen

Sløjfen er et meget udbredt kneb, ikke kun blandt Poetry Slammere, men også blandt politikere, præster, dronninger og hvem der nu ellers skriver taler.

At lev sløjfen er ganske enkelt at afslutte ens slam, ved at vende tilbage til begyndelsen. Det er altså okay at copy-paste. En god måde at gøre det på, er at give det et twist, sætte emnet i et andet lys eller ændre et enkelt ord i slammets første sætning.

Sløjfen kan også forståes som at man “binder en sløjfe” ved at samle op på de ting man har været igennem undervejs; f.eks. ved at gentage særlige ord i en sidste sætning.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #sløjfen herunder:

#overraskelse

I et slam kan man prøve et tilgå et emne, set ud fra én vinkel hele vejen – og så pludselig vende det på hovedet til sidst. Man kan få publikum til at tro at man er en kødelsker hele vejen, for så til sidst at fremstå som om man selv har været en talende ko til sidst.

At arbejde med overraskelsen, kan også ses som at arbejde med en punch-line. En pointe man gerne vil frem til, i slutningen af sit slam. Så ens tekst nærmest bliver brugt som argument for at ens pointe passer.

Se eksempler på Poetry Slams som bruger virkemidlet #overraskelse herunder:

Back To Top