...lidt om indhold og emner

I forhold til indhold og emne, så er det vigtigste, at du fortæller fra netop dit bjerg. Brug dine holdninger og dine følelser, fortæl om knallerten eller kærligheden, om pizzaer eller politikere - men gør det på din måde. Der er ingen grænser - og dermed heller ikke noget som er forkert; og dog. I Poetry Slam siger vi nej tak til Hate Speech - men derudover, så kan du bare give den los. Vi glæder os til at høre din historie.

Humor

Absurditet, ironi, flertydighed, parodier, sarkasme, spydigheder, satire, sjove ord, stereotyper, underdrivelse, karikatur, overdrivelse, roast, sort humor. Kært barn har mange navne og mange af virkemidlerne kender man fra stand-up.

I og med at Poetry Slam er en publikum-sport, så er det naturligt at humor også kan være et godt virkemiddel. Hvis man skal skrive humoristisk, så handler det ofte om netop at beskrive en situation helt overdrevet – eller få øje på de små finurligheder og lave nogle gode pauser og underdrivelser.

Dyr er sjove. Vores krop er sjove. Magthaverne er sjove at gøre grin med. Det uventede er sjovt. Tabuer er sjove. Humor kan handle om at skabe huller i verden, så vores forventninger brydes og hverdagen vendes lidt på hovedet.

Provokation

At stå med en mikrofon er en oplagt chance for at provokere, men grænsen mellem nedladende hate-speech (hvilket er top ufedt og i poetry slam konkurrencer diskvalificerende) og så skarp provokation er hårfin.

Hvis man skal provokere, så er det måske også fint lige at overveje hvorfor? Måske kan det være for at få fortalt et ubehagelig sandhed eller to. Måske er det kun provokerende for nogen. Måske er det fordi man bare trænger til at komme “ud med det” og endlig får sagt det man ellers er for fin til at sige. Provokation er i poetry slam-sammenhænge lidt af et sats; enten synes publikum man er en kæmpe klaphat – eller også er de vilde med at der endelig er en der tør sige det man ellers ikke ville sige.

Så hvis du skal provokere, så gør det med stil.

Se eksempler på Poetry Slams som indeholder humor eller provokation herunder:

Tobias Dalager: Dårligt sammensatte dyr
Tobias Dalager: Lister
Jacob Hallgren: Danmarksdigt
Frank Langmack: Jeg er hvid – jeg er en nobody
Humor & provokation, Sprogleg & eksperimenter
Kim Linnet: Gider du række mig?
Kim Linnet: Rasmus Seebach
Kristian Lange: Min barndoms drøm